Как добрия шпионин използва подслушвателно оборудване?

Първо добрият шпионин е запознат и до най-малките детайли с това що е то подслушвателно оборудване и устройство в частност. Ако и вие смятате да ставате такива, ще трябва да се запознаете с всичко това. Първо самата дума подслушвам има малко негативно значение. Не заради друго, а защото поставя глагола в категорията непочтени действия. А всъщност нещата са далеч по-сложни. Подслушване се прави и на опасни престъпници или мафиоти, които може да внасят наркотици например и така да застрашават здравето и живота на много деца и хора.


Така че си струва човек да стане един добър шпионин и да хваща лошите. А какво е неразделна част от шпионина? Неговото оборудване. Подслушвателните устройства и екипировки, които посредством радио сигнал улавят и най-тайния разговор, на най-отдалеченото място от вас, където се намирате и безопасно може да слушате плановете, които се кроят. Добрият шпионин първо е запознат с най-новата техника за подслушване, която е излязла наскоро. Той или тя знае всичко за нея и как да я използва. Знае и как да я постави така, че да не го хванат. Нека да видим кои са най-често използваните и ефективни модели подслушвателни устройства и екипировки, които ще ви помогнат ефективно да си свършите работата.

Първото са комплектите, които разполагат със слушалки, предавател и приемник. Те са компактни размери и могат да се носят навсякъде. Имат си презареждаеми литиево-йонни батерии, които издържат в пет часа. Единственото, което трябва да направите е да сложите слушалките, като преди това сте ги включили в приемника, включвате предавателя и слушате разговори кристално ясно в доста широк обхват от около няколко стотина метра. Това обикновено е разстоянието в, което разговорите не се чуват с просто ухо, а може да сте проследили някой, който пък съответно има среща с друг, без значение дали наркобос или любовник. С помощта на тези модели подслушвателни устройства разговора им не остава скрит за вас. А оттам и тяхната цел.

Другият модел подслушвателни устройства за дълги разстояния са тези, които разполагат със собствена честота. Двете части от комплекта – приемникът и бръмбарът разполагат с акумулиращи батерии, което го прави възможен за използване 24 часа в денонощието. Освен това има и опцията да записва разговори. Долавя и най-тихите звуци, а на открито обсега му е до един километър. Какво повече би могъл да иска един истински професионалист?

Следващият модел подслушвателно устройство е това, което използва GSM мрежа. Абсолютно компактни и дискретни, този вид GSM подслшвателни устройства по нищо не показват, че са нещо повече от някакви правоъгълни, черни кутийки в някои случай с надпис, че са обикновени филтри. Единственото, което се прави в този случай е да се постави SIM картата и при набирането на номера може да слушате спокойно какво става в обхвата на GSM подслушвателното устройство. Съответно от другата страна нищо не показва, че е било включено подслушвателно устройство.

Това в общи линии са най-разпространените модели подслушвателни устройства. Но разбира се, за да станете добър шпионин и да хващате лошите или просто хората, които най-нагло ви лъжат в очите, ще ви трябва още и усет, съобразителност и правилен подход към хората. В противен случай може да ви сбъркат с побъркан психопат или фетишист. Знайте, че границата е много тънка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар